Assalamualaikum wbt..
sebenarnyaa..
nk buat kek pisang ni..dari smlm..jumaat lagi..
tapii ntahh laa..
seawal2 pagi kuarkan butter..
dari keras sampai dh lembekk
hebehh dah butterr..
mlm2 masukkan semula butter dlm peti..
maksudnyaa..
tak jadi buat laa tuhh..
hati sudah goyangg..
hati ada malass knn
mengaku jee..
sooo..
pagi yg indah ..
sabtu..
pas solat subuhh..jee
terus kuarkan butter..
nekad nii....
7.30 am dh start buat dahh..ngee..
pisang blend tuu 3 senduk nasik tuu laa..
susu cair 30 ml
mula2 ingat nk guna loyang baru nii..
pastu tak jadi..
sbb kita tak der kertas dia tuu..
lagi punn..klu bakar pakai nii
kek jadi koocik dn tipiss jeee...
mesti tak puas nk mkn knn ..
ngee..
tepung blue key..
gula kaster dan butter..
suhu 150 ..lama masak 25 minit..api..atas bawah dan kipas
:)
heheh resepii..
tggk gamboo jee laa..
klu reti main tenett..
mesti fahamm tggk lalu gamboo
ekk..
pakar it knn..pakar ekonomiii
semua reetiii
Insya Allah Aaminn..
:)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan