Ahad, 16 Februari 2014

nk selfie hasil korehh tgn sendirik jeee...bolehhh..!!!

Assalamualikum wbtt...
kita knn...
sukaa tggk gamboo2..
sooo...
kita punn amek laa gamboo byk2..
sbb...
kita tak der citerr nk citerrr..
citer kita punnn..
bukan best sgtt..
sooooo..
kita shareee..
gambooo jee laaa yee...yeeee ..yeee
tak nk tulihh caption dia punn..
ehhh..!! suke hati laa knn..
dh kitaa malas nk tiap pjng22..
:D
 ini red velvet yg dh siapp tuuu..
di short sotry  da morry knn..
tujuk yg dh siap dahh..
sbbb ..
duluu 
dh tunjuk step by step nk buat dia knn..
sooo..
tunjuk ygg dah siap jeewwww..
orait bebehhh....
:D










ini pulakk nk buat cheese cake yg bake punyerr..
tapiii...
hehehheeh..
tolong abaikan..persekitaran yg kurangggg
sedap pandangan mataaa nii yeee..
weellll...
aii..tak sempat nk kemass masaa nk amek2 gamboo nii
sooo..
ai ..biarkan sajaaa cm tuu..
aii..tak hipokrit kn kn kn..
jadii..
heheeheh tolongg abaikann..
plzzzzzzzz..
ngeee..
bhn2 tuk cheese cake bakoo nii..
cm nii..

250g cream cheese
200ml fresh cream/plain yogurt
2 susu besar perahan lemon
3 sudu besar (senduk nasik tuu) tepung
2 biji telurr
90g gula castor
cara2nyee..:
Panaskan oven 170 degree..sapukan louang dgn butter atau alas dgn kertas minyak..
masukan semua bahan2 ke dlm mixer ..mix sampai jadi cm cream
masukkan kelm loyang selama 40~ 45 minit
itu yg kita bungkuss dgn almunium foil tuu ..
dari awal2 lagii..supaya..kek tuu tak warana perang nanti..
bila dh masak..sejukkan..dan tunggu tuk deco seterusnyaa..
yg nii..sbb kek semua dh siapp..
tinggal decoo jee ..
soo..
kita cuma tggk gamboo eaa..

 kaedah nk belah tengah2 kek..
sy buat cm tuu laa..
hehheh..
lain org...
lain caranyee knnn knnn
:)
ini pulakk...
cheese kek tuu laa..
dia jadi cm ginik..
ntahh..
dh bukaak dari loyangg..
cm nii rupee dia ekk..
bolehh laa..
apa ada hall..
:)


 ygg nii...
nk buat cream cheese frosting diaaa..
ramuan2 diaa..cm nii.
500 g cream cheese
1/2 cawan mentega
1 susu kecil esen
1 1/4 cawan gula aising ( boleh kurangkan ikut citarasa)
cara2nyaaa..
pukul cream cheese dgn mentega sampai lembut dan gebuu...
stelah itu masukkan bahan2 lain dan putar hingga kembang..
sapu pada kek yg telah sejuk dgn hati2..























 
hurmmm...
cuma try and error jee..
xpandai buat sbnarnyee...
tapii...
bolehh laaa..
tuk mkn2
dn suke2..main2 ajerr..
Alhamdulillahhh...

;)

Tiada ulasan: