Rabu, 18 Februari 2015

Aglio Olio seafood buat ku.... :D

Assalamualaikum wbt..
smt mlmmm...
dah laamaaaa sgt2 tak update kn ekk..
ntah laa..
nk kata bzy tuu....
mmg laa bzyy punn..
tapi...
asik tak sempat memanjang jee nk buka blog
ntahh laa..
sooo...
bila adaaa..
kerajinann..
dh malasss nkk taip2 yang
serius2 yg aalaaa2
extream2 tuu..
bukaa laa bolgg..
sharee jee laaa...apa2 yg rasa nak tu knn..
soooo...
arinii...nk share tentang..gambooooor..
my home made Aglio Olio Seafood  jee..
ngee...

 Rebus pasta ni dgn air + garam + minyak zaitun tu..

 Dh kembang..boleh tos kan..dann..tuk jadikan rasa 
pasta tu ada sepcial sikit..letakn sedikit butter/magerin/etc yg samawaktu dgnye iyee..;)



 sbb..pasta tu masih lagi hangat/panas..bila letak butter dan gaul2kan
dia cpt cair..dan rasanya sebati pada pasta tersebut..
:)

 Ini terdiri dari lada bagla yg hijau..merah dan kuning..dann
bawang hiris..



 yg ini pulaa..sy saja tambah2..tuk jadi rencah tumbuk..
saja nk rasa pedas..letak laa cili ikut suka nk pedas mana..
itu lada cili kampung..cili besorrr..bawang putih dan 
segengam udang kering..

 bawang putih cincang2 jee..
tuk 1st tumisan nanti..nak kasi naik bauuu..
nk kasii...harummm..
nk kasi halau  hantuu..ngeeee..
seramm takk..seramm takk..
nahhhhh tak der laa..sjaa jee..
mana ada antuu punn..
:P

 sedikit udang..-+ dlm 15 ekor kott ni...
lupaa..agak2 jee..

 yg iniii..sotonggg...
tapii..sotong kecil2 jeee..
jadii laa..sotonggg laa jugak knn..
:)

 yg ini isi crap..isi ketamm..
masuk kn nanti masa dh nk angkat tauu..
sbb nanti dia berderai2 klu lama sgt dlm panass..
dh tak ccantik nanti..
seriusss..tak cantikk..sbb dia dh beterabur2..


 bahan tumbuk tadi tu laaa..
:)

 ini spaghetti blolgnese dan  Oregano leaves..
tuk rasa2 mcm itali laa pulakk..ini ..tabur2..masa tgh goreng dh masuk pasta tu..
dan juga masa nk hidang2 nanti..buat naik bau2 itali gituuu..
hihihiihi..














 taraaa...
dh siapp..dpt byk lagi..
klu kat secret recipe..sepinggang yg tak penuh..dah RM 18.90 klu tak silap..
tapi ...
tak pedasss..
klu tak pedasss..mcm tak mkn jee rasaa..
kn ekk..
heheeeh..
seriusss..sy tekak org kampungg..
mesti nk pooodeh2 ..
baru tak muakk..
:) 

Tiada ulasan: