Sabtu, 14 Disember 2013

main cooking2 ku ...roti gulung sardin...:D

Asalamualaikum wbtt..
yg nii..
buat roti gulung2
sardin jee..
:D
Roti..
sardin yg telah di tumiss
bersama bawang cincangg..bawang putihh
dn garamm
sesuaikan rasa masin diaa dn sedikit air sam jawa
dh siap tumiss..ketepikan dan sejukkan
dan digaul bersama mayonis..
:)

dann..
kalau
rasa mcm nk kena cili moolutt tuu..
boleehh laa
potong2kn 
cili gakk..
tapii
podehh laa..
:D
roti nii 4 segi sgt knn..
soooo..
kita nk jadikan dia cute2 jee..
comel2 jee..
hrmm..
kenalaa photong tengah2 dia..bagi duaaa..
sbb..
nanti nk letak sardin yg dh tumis tu kat tengah2 diaa..
dn gulung2 kn diaa
jadi cm nii..
bagi nk elakkan gulungan terbukak..
kena laa letak gamm..hehehhe..
jgn letak gam uhu pulakk..kangg mati pulakk..
tapii..
kita gamkan dia dgn letak putih telurr sikitt kat ujung roti tuu..
dan gulung kn..
nanti dia melekat laaa..
...kemudiannn..
dlm satu mangkuk pulakkk
kita isi tepung berass..
sebiji telur yg telah di kocah ngan garam
sikitt jeeee..
dan masukan air..
buatkan spt tepung tuk goreng pisang tuu
laa knn..
:)
  alaaaa...
xde pulakk gamboo tepungg tuu jeee..
ada gamboo dh nak celup2 ni pulakk.
bolehh jee laa ekkk..
:D
dan
tepung tuu cm tuu laa..
sambill dah panskan kuali dgn minyakk
tuk menggorengknyaa..
 
gorengkan diaa..
dan balik2 knn..biar mask rataa
:D
tapii..
jgn sampai hanguss
atauuuu..
rentungg..
hehheeh
mcmm yg sy selalu buatt
mmg pantangg
klu tak derr yg hanguss
atau rentungg..
:D
nk wat cm ner..
xpandaii..knnn..
bukann chefff...
:#
bila dh agak kuning2 atau
garing2..
boleh laa toskan' 
dan
angkat..
pastuu..
bolehh laa
nk deco cm ner punn
kluu rajinn..
:D
heheheheh.
kluu rajinn...
boleh laa decoo shyeentik2..
letak ladaa merahh..yg di buat cm mungee kee..
letak stawbery kee..
apa2 kee..
ikut laa
nk cm nerr punn..
tapii
yg ni..tak der apa2 punn
cumaa..
dhh tak sabooo
nk ngap ngapp ngapp jeeee...
bismillahhhh..
:)
 

Tiada ulasan: